FORDREVET,


EJ FORGLEMT


Landsdækkende indsamling til støtte for ofrene i Nordsyrien

DKK 92135 indsamlet!

Baggrund

Den 9. oktober 2019 blev områder i det nordlige Syrien, hvor der hovedsageligt bor kurdere og armenere, udsat for invasion af det tyrkiske militær. Regionen, som ellers har været det mest stabile område i Syrien, blev over natten udsat for en humanitær katastrofe ud af proportioner. Amnesty International anklaget Tyrkiet for brug af kemiske våben. I perioden mellem 9-18. oktober mistede 62 mennesker livet, 177 blev såret og hundredetusinder blev fordrevet fra deres hjem. Kampene fortsætter og disse tal er kun gået i den gale retning*.

Kurdish Red Crescent (Heyva Sor a Kurd), en international humanitær organisation som foretager den primære nødhjælp i regionen, har anmodet omverdenen om humanitær bistand. I Danmark har Den Demokratiske Kurdiske Folkeforsamling netop startet en landsdækkende indsamling til støtte for ofrene. Det indsamlede beløb vil ubeskåret blive overført til de lokale myndigheder. Alle omkostninger i forbindelse med publicering vil blive dækket ved sponsorater.

Relevante links

Kontakt

Et samfund i forvandling

Situationen i det nordlige Syrien er yderst anspændt. Ud af det politiske kaos, vokser øjensynligheden af et nyt samfund i støbeskeen.

Det Demokratiske Selvstyre i Nord- og Nordøstsyrien, som kurderne i daglig tale kalder Rojava, er bygget omkring en Social Kontrakt med fodfæste i et multietnisk, multireligiøst og flersprogligt samfund hvor sekularisme og feminisme er grundsøjlerne.

For første gang i Syriens historie, ja måske hele Mellemøstens moderne historie, kan kurdere, armenere, kristne syrianer, aramæer og andre folkeslag komme hinanden ved i et fællesskab, hvor kvinderne går forrest.

Derfor har vreden mod den tyrkiske regerings aggression vokset proportionelt og i takt med solidariteten med selvstyret og den sociale forvandling i Nordsyrien.

Indsamlingen er godkendt ved Indsamlingsnævnet.

Hvad kan du gøre?

Indsamlingen er et led i den intentionale indsats mod den humanitære katastrofe, hvor kurdere, armenere, kristne og andre folkeslag er blevet gjort til offer i international storpolitik. Kampagnen kan støttes ved MobilePay (link i toppen) eller ved kontooverførsel:

MobilePay: 23274 (Skriv “Støt Rojava”)

Danske Bank: 1551-8510393 (Skriv “Rojava” som besked)


Flyer til download, print og deling kan downloades her > Hent PDF

Tak for din solidaritet!

Kurdernes ældgamle udtryk ”no friends but the mountains” hører nu fortiden til!

Solidariske hilsner,

Den Demokratiske Kurdiske Folkeforsamling (CVR: 25678583)

460% af 20.000kr

92.135kr indsamlet

2019-11-30